dimarts, 29 de novembre del 2011

Diferències entre el musical de Mar i cel i l'obra de teatre

El musical respecte a l'obra de teatre, ha canviat pel que fa els personatges, les escenes, l'espai... A continuació faré un comentari de cada aspecte detalladament.

Totes les escenes en el musical succeeixen per tot el vaixell, tant en la coberta com a l'interior. Fins i tot a l'inici, es veu terra en l'escena en què els cristians varen desterrar els moriscos. En canvi, a l'obra de teatre original, els actors es mouen per un únic espai: el camarot, més a l'interior que a l'exterior.
En el musical hi apareixen nous personatges, com per exemple: el grumet que és un nen que està amb els pirates i que intervé en molts moments cantant.
El que marca més la diferència és el final: la mort dels protagonistes al musical és ben diferent de la mort en l'obra de teatre. A l'obra moren junts quan es tiren per la finestra perquè és just quan Carles està baixant, és el moment en què Saïd ha de fugir, però no ho aconsegueix i prefereixen morir junts. I en el musical, en Carles dispara a Saïd perquè Blanca li confessa tot l'amor que sent per ell i per tant el seu pare decideix destruir-lo. Quan Saïd queda estès a terra, Blanca no ho pot soportar i s clava el punyal.



En conclusió, moren en els dos casos, però de maneres diferents. M'ha agradat més llegir l'obra, que el musical. Tot i que en el musical m'ha agradat les intervencions que feia el grumet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada